VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 4. 2023

Švedski temačneži Tribulation so izdali mini plošček Hamartia. Spodaj si lahko ogledate »stop motion« animacijski video za komad Vengeance (The Pact), ki je priredba komada ameriških rock legend Blue Öyster Cult.

3. 11. 2022

Švedski moderni power metalci Metalite predstavljajo live video za pesem Cloud Connected z EP-ja Live At Sweden Rock Festival 2022, ki je izšel konec oktobra.

23. 9. 2022

Metalite bodo 28. oktobra pri založbi AFM Records izdali koncertni EP z naslovom Live at Sweden Rock Festival 2022, ki prinaša naslednje komade:

We Bring You The Stars
Far From The Sanctuary
Peacekeepers
Cloud Connected

12. 11. 2021

Švedski rockerji Stew z live izvedbo pesmi Keep On Praying opozarjajo na album Taste, ki prav tako uradno izide danes. Ljubitelji 70's rocka v slogu Deep Purple, Rainbow in Black Sabbath smete našpičiti ušesa. Album bo v fizični obliki izšel preko SPV / Napalm Records in bo vseboval 9 pesmi:

Keep On Praying
Still Got The Time
You Don’t Need Me
Earthless Woman
All That I Need
Heavy Wings
Stranger In The City
New Moon
When Lights Go Out

13. 8. 2020

Švedski power metal velikani Hammerfall bodo 23. oktobra pri Napalm Records izdali koncertni album Live! Against The World. Skoraj 2-urni koncert bo sestavljen iz kakovostnih posnetkov pretekle dvoranske turneje World Dominion, dobili pa ga boste lahko v različnih formatih, in sicer od blu-raya, vinilke do posebnega seta z »earbook« knjigo na 48 straneh. Tracklista je naslednja:

Never Forgive, Never Forget
One Against The World
Heeding The Call
The Way Of The Warrior
Any Means Necessary
Hallowed Be My Name
Blood Bound
Redemption
Hector's Hymn
Natural High
Second To One
Renegade Medley
Keep The Flame Burning
Dominion
The Dragon Lies Bleeding
Last Man Standing
Let The Hammer Fall
Hammer High
(We Make) Sweden Rock
Hearts On Fire

Avtorica: Tina Urek
14. 4. 2020

Lucifer so ekskluzivno za Sweden Rock Magazine v omejeni nakladi izdali 7" single Fire Up And Ride, ki na B-strani prinaša še skladbo Flanked By Snakes z njihovega aktualnega albuma z naslovom Lucifer III.

11. 9. 2019

Frontback predstavljajo videospot za skladbo Back To Hell, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Don't Mind The Noise, ki bo izšel 25. oktobra.

Don't Mind The Noise ponuja naslednje skladbe:
Intro
Fearless
Let's Play Rock 'N' Roll
I Arrive When You Go
Rhythm Is Dead
Back To Hell
Always On The Run
Glory Days
When The Wind Is Gone
Movin' On
Sunny Days

11. 6. 2019

Hammerfall so objavili videospot oziromo bolje rečeno besedilni video za aktualni single (We Make) Sweden Rock s prihajajočega albuma z naslovom Dominion, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Napalm Records. V njem so se poklonili velikanom švedske metal scene, kot so Europe, Bathory, Candlemass, Treat, Backyard Babies, Yngwie Malmsteen, Sabaton, In Flames in številni drugi.

15. 5. 2019

H.E.A.T. predstavljajo koncertni video za skladbo Living On The Run s prihajajočega koncertnega albuma Live At Sweden Rock Festival, ki bo izšel 26. julija pri založbi earMUSIC.

6. 5. 2019

Hammerfall bodo 16. avgusta pri založbi Napalm Records izdali novi studijski album z naslovom Dominion, ki prinaša naslednje skladbe:
Never Forgive, Never Forget
Dominion
Testify
One Against The World
(We Make) Sweden Rock
Second To One
Scars Of A Generation
Dead By Dawn
Battleworn
Bloodline
Chain Of Command
And Yet I Smile

Skupina je objavila tudi že prvi single (We Make) Sweden Rock, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi.

21. 2. 2018

Baroness se poleti odpravljajo na turnejo po Evropi, ki bo vsebovala nastope na velikih festivalih, kot so Rock im Park/Rock am Ring, Sweden Rock, Download Festival, Firenze Rocks, Nova Rock, Graspop Metal Meeting, Hellfest in drugi, pa tudi nekaj klubskih datumov. Več podrobnosti najdete na tej povezavi.

7. 12. 2017

Švedska sleaze/glam metal zasedba Crashdiet se po nekajletni odsotnosti zopet vrača na sceno, saj je pravkar v aktualni številki Sweden Rock Magazina razkrila, da je njihov novi vokalist Gabriel Keyes.  Za zadnji dan istekajočega se leta že napovedujejo tudi novi single z naslovom We Are The Legion.

Keyes je tako že četrti vokalist skupine, v kateri so se pred njim v vlogi frontmana zvstili Dave Lepard (2000-2002, 2002-2006), H. Olliver Twisted (2007-2008) in Simon Cruz (2009-2015). Je tudi brat basista Krissa Keyesa iz skupine Highride.

29. 11. 2017

Svartanatt so objavili koncertni posnetek skladbe Demon z nastopa na letošnjem Sweden Rock Festivalu.





15. 11. 2017

Iron Maiden so za prihodnje leto napovedali evropsko turnejo z imenom Legacy Of The Beast European Tour 2018, v okviru katere se bodo poleg nastopov na velikih festivalih, kot so Sweden Rock, Rockavaria, Firenze Rocks, Novarock, Graspop in Hellfest, ustavili tudi v naši neposredni bližini. Legendarna zasedba bo tako med drugim gostovala 20. julija v Trstu in 24. julija v Zagrebu.

Konec tega tedna bodo Iron Maiden pri Parlophone Records izdali tudi novi dvojni koncertni album, ki nosi naslov Book Of Souls: Live Chapter.

20. 10. 2016

Kitarist Dave Dalone se je ponovno pridružil švedski hard rock zasedbi H.E.A.T., ki jo je pravkar zapustil Eric Rivers. Dalone je s skupino posnel prve tri studijske albume, H.E.A.T. (2008), Freedom Rock (2010) in Address The Nation (2012).

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj